jueves, 20 de mayo de 2010

20 de maig: "Expo Anna i Rebeca "

Avui han exposat l’Anna i la Rebeca el seu fragment de “Els nens de vidre” i han escollit el tema de la relaxació. Per això ens han parlat tots el beneficis que té aquesta sobre la persona (disminució de la tensió muscular, ritme cardíac...), sobre com treballar la relaxació en l’educació infantil i també sobre les condicions necessàries per tal de poder posar-la en pràctica (matalassos, música de fons, terra a bona temperatura...). He pogut comprovar que la relaxació jugar un paper molt important, especialment en algunes époques determinades i que també és necessari posar-la en pràctica amb els més petits, encara que sigui a partir d'algun joc com el de "fer una pizza" on es fan massatges els uns als altres.També va bé per a que els nens aprenguin a diferenciar els diferents moments de la jordnada escolar: l'activitat del matí, la migdia, l'activitat de la tarda, etc.
A continuació, hem fet una dinàmica de relaxació: ens hem estirat a terra amb música tranquil•la de fons i amb “incienso”, mentrestant l’Anna ens ha anat donant pautes molt a poc a poc i amb un to de veu suau com, per exemple, “imagineu-vos que esteu en una platja...”. Ha estat d’allò més relaxant i totes ens hem quedat amb ganes de més!

Més tard, hem començat a parlar sobre la organització de les Jornades amb les escoles del dia 4 de juny. Tenim molta feina per fer!

Per acabar hem fet una dinàmica relacionada amb el currículum de l’EI que es diu “el fitxer de Leither”. Aquest fitxer tenia quatre caselles: 1,3,5,13. L’Anna ens ha anat fent preguntes sobre el currículum i cada pregunta encertada la posava a la casella de l’1. Després en les repetia i se l’encertàvem una altra vegada la tarja amb la pregunta anava avançant fins que arribava al 13. Aquesta activitat m’ha semblat com una espècie de tècnica d’estudi i un dels seus objectius ha estat treballar la memòria.

No hay comentarios:

Publicar un comentario