martes, 18 de mayo de 2010

18 de maig: "Comiat Can Fabra"

Avui ha estat l’últim dia de la nostra estada a l’escola Can Fabra, l’últim dia que hem fet espais d’aprenentatge. Avui he pogut fer l’únic espai que em quedava per veure: l’espai de Seriació amb la Susana. Aquest espai es divideix en 3 activitats paral•leles:
1. Fer sèries amb peces de fusta de diferents formes geomètriques i colors. Aquestes peces tenien un forat i els nens les havien d’anar introduint en un bastonet copiant la sèrie que tenien dibuixada en unes targes.
2. Fer sèries amb peces de diferents colors que els marcava prèviament la Susana en aquests panells de color blanc amb foradets. Els nens havien de clavar unes peces de colors.
3. Fer sèries amb targes on hi havia dibuixades diferents formes geomètriques de colors.
He estat sola realitzant la primera activitat amb un grup reduït de nens i la veritat és que m’he sentit molt útil. Alhora he pogut aprendre que:
- Cal explicar als infants el que han fer i alhora comprovar que ho entenen.
- S’ha d’anar revisant la seva tasca per corregir-los mentre la porten a terme, no cal esperar a que hagin acabat.
- És important organitzar la distribució dels alumnes i l’espai quan volem realitzar una activitat múltiple com aquesta.
- Cal tenir en compte que els nens tenen ritmes diferents i que no tots poden fer el mateix en el mateix temps.
- No tots els nens necessiten la mateixa ajudar i hem d’aprendre a detectar-ho i ajustar-nos en base a això.
Finalment ens hem acomiadament de tots els nostres nens i nenes i dels mestres que han acollit com fóssim unes mestres més del seu equip.

No hay comentarios:

Publicar un comentario